Vse kar morate vedeti pred obiskom predstave!

Koliko traja predstava?
Predstava traja eno uro.

Od katere starosti otrok se priporoča ogled?
Žive barve slikanic Lile Prap, čudovita glasba in atraktivne koreografije bodo pritegnile tudi najmlajše, ocenjujemo pa, da je predstava še posebej primerna za otroke od tretjega leta naprej.

Ali je predstava primerna tudi za odrasle?
Nihče ni tako star, da ne bi v predstavi izjemno užival.

Kje je Knežji dvor Celje?
Knežji dvor Celje se nahaja v centru Celja, na Trgu Celjskih knezov. V 14. in 15. stoletju je grad služil kot rezidenca grofov in knezov Celjskih. Po izumrtju Celjskih je bil v poslopju od 15. stoletja dalje vicedomski urad, sredi 18. stoletja pa so ga po ukazu cesarice Marije Terezije preuredili v vojašnico. Danes v njem domujeta Pokrajinski muzej Celje, kjer si lahko ogledate razstavo o Celjskih grofih ter v kleti čisto pravo rimsko cesto ter Center sodobnih umetnosti, kjer pogosto razstavljajo tudi dela Lile Prap.

Kje lahko parkiram?
Neposredno za Knežjim dvorom, ob reki Savinji, se nahaja veliko občinsko parkirišče, na katerem je parkiranje v času predstav brezplačno. V svojo potovalno navigacijo lahko vpišete “Trubarjeva 1a”, kar je naslov Plesnega foruma Celje, zgradbe živahnih barv, ki se nahaja ob vhodu na parkirišče.


Kako je z ukrepi za preprečevanje epidemije?
Organizatorji predstave spoštujemo vsa priporočila NIJZja in redno spremljamo vladne odloke. Odločili smo se za izvedbo predstave na prostem, saj je verjetnost prenosa okužb na prostem izredno majhna, tako in tako pa je prijetne poletne večere najlepše preživeti zunaj. Sedeži so postavljeni na predpisani razdalji, poskrbeli pa bomo tudi za razkužila za roke.Po trenutno veljavnih pravilih, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije, nošnja maske med tem, ko spremljate predstavo, ni potrebna, za vstop na prizorišče pa morajo vsi polnoletni obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj, kar pomeni, da morajo tisti, ki niso preboleli Covida ali se proti njemu cepili, v 48 urah pred predstavo opraviti test.

Ali morajo biti testirani tudi otroci?
Mladoletniki v spremstvu staršev, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni potrebno opravljati testa pred prihodom na prireditev.

Ali zadostuje SMS obvestilo o negativnem testu?
Potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT organizatorji ne preverjamo. Potrdila je potrebno pokazati samo v primeru prihoda zdravstvene inšpekcije, ki pa je zagotovo sposobna preveriti legitimnost SMS sporočila.

Kako je v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena bo predstava prestavljena na drug dan, o čemer vas bomo pravočasno obvestili na naši spletni strani, tiste, ki boste vstopnico kupili preko spleta, pa tudi po elektronski pošti. A brez skrbi –  Rezika je stara že veliko poletij in trdi, da bodo v času predstav dnevi topli in nebo brez oblačka.


Kje lahko kupim vstopnice?
Vstopnice za muzikal Kure?! lahko kupite preko spleta na www.muzikal-kure.si ali www.mojekarte.si ter v trafikah (Delo Prodaja in 3DVA), bencinskih postajah (Petrol in OMV), turističnih agencijah (Alpetours, Kompas, Nomago) in trgovinah Big Bang.


Kako je z vstopnicami za družine?
Na vseh prodajnih mestih ponujamo popuste ob nakupu več kot dveh vstopnic.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja